Op 11 oktober vertrokken 7 van de 8 bestuursleden van Local Care met twee aanhangwagens volgeladen met beddengoed en kleding voor een rit van ruim 1500 kilometer naar de Pools-Oekraïense grens.

Tijdens ons bezoek in april jl. hadden we gezien en gehoord over het gebrek aan beddengoed en aan kleding voor de mannen van het Mental Hospital in Ostrig. Ook de kinderen in het TB-centrum daar hadden dringend behoefte aan warme dekens en nieuwe lakens. Met hulp van vele mensen die hun dekbedhoezen, heren -en kinderkleding en gebreide dekens kwamen inleveren konden wij de mensen daar, nog voor de strenge winter invalt in Oekraïne, helpen.

Op 13 oktober arriveerden we in Chelm, een Poolse stad dicht tegen de Oekraïense grens aan. Daar wachtten Pastor Viktor, zijn vrouw Natasha en zijn vriend Sladovik ons op. De volgende morgen gingen Viktor en Natasha met Sladovik, met hun deel van de “missie” aan de gang: alle spullen over de grens zien te krijgen en dan naar Rivne vervoeren waarvandaan alles gesorteerd en afgeleverd ging worden op de diverse plaatsen.

Tot slot: we hechten er ook nu weer aan te vermelden dat de kosten van overnachtingen en alle maaltijden voor eigen rekening waren en dus niet op Local Care worden verhaald. De huur van de twee aanhangwagens en de benzinekosten komen wel voor rekening van Local Care.