Marianne en Dirk Jan maakten in 2008 in Kherson (zuid Oekraïne) kennis met Father Anastasij. Father Anastasij is priester en was destijds nauw betrokken bij een vrouwenkliniek. Hij bood steun aan vrouwen in nood door armoede en ernstige ziekte. De vrouwen waardeerden zijn werk enorm. Ook speelde Father Anastasij een belangrijke rol voor betere leefomstandigheden van jongeren in de plaatselijke jeugdgevangenis.

Local Care heeft hem gedurende deze tijd ondersteund met geld voor de eerste levensbehoeften van de vrouwen en hun baby’s en (gezelschaps)spellen voor het welzijn van de jongeren in de gevangenis. Na enkele jaren bleek Father Anastasij ziek te zijn en veel medicijnen nodig te hebben. Hij kon zijn werk in de vrouwenkliniek en elders niet meer doen. Local Care ondersteunt hem sinds die tijd met een bijdrage voor de kosten voor zijn medicijnen. Tijdens ons jubileum was Father Anastasij in Bodegraven om dat met ons te vieren

Anastasij is in Kherson dat zwaar onder vuur ligt, hij is nog actief op Facebook. We maken ons zorgen of zijn medicijnen nog wel verkrijgbaar zijn.   Help ons hen te helpen