In mei 2019 was een grote afvaardiging van het bestuur in Oekraïne en brachten we een bezoek aan onze projecten. Toen bezochten we ook het ziekenhuis in Rivne en maakten kennis met Maxim.

Maxim is een montere jongen van 16 jaar die door de alcoholverslaving van zijn inmiddels overleden moeder sinds zijn geboorte lijdt aan AIH, (auto immuun hepatitis type 1). Als gevolg daarvan heeft hij leverfibrose ontwikkeld. Hij heeft nu levenslang medicijnen en medische begeleiding nodig. Periodiek moet hij worden opgenomen in een ziekenhuis. In Oekraïne is de opname in een ziekenhuis gratis, medicijnen en eten moet je zelf regelen.

De medicijnen voor Maxim zijn kostbaar en daardoor heeft Maxim twee keer eerder een pleeggezin moeten verlaten. Gelukkig is hij nu onder de hoede van Orysia & Igor, maar voor hen is
het ook een hele opgave om het geld bij elkaar te krijgen. Maxim wordt sinds mei 2019 door Local Care ondersteund met de kosten van medicijnen.

Orysia & Igor wonen met hun pleegkinderen op het platteland van Oekraïne, vooralsnog is het daar rustig. Met elkaar ondersteunen zij Local Care met de werkzaamheden van ons project Dim Dirk Jana. Die locatie wordt door hen voorbereid voor opvang van vluchtelingen uit het oosten.

Help ons hen te helpen, doneer voor noodhulp Oekraïne.