Dim Dirk Jana  –  VERSLAGEN

Op deze pagina vind je verslagen van noemenswaardige gebeurtenissen die met betrekking tot het project hebben plaatsgevonden. De verslagen zijn chronologisch gerangschikt. De informatie op deze pagina wordt nog aangevuld en is mogelijk nog niet compleet. Een algemene beschrijving, lopende acties en de laatste nieuwsberichten staan op de hoofdpagina van het project.

Heb je vragen over ons project, of wil je ons helpen?  Neem dan contact met ons op, we informeren je graag.

november 2021

Dim Dirk Jana zit er weer warmpjes bij

De ontwikkelingen in Nova Oekraïna gaan hard. Na ons bezoek is besloten dat het dak snel moet worden vervangen. Inmiddels is een en ander in gang gezet. Zie het verslag op de pagina van Dim Dirk Jana voor een gedetailleerd foto-verslag.

 

Schoonmaken en opruimen

Naast de grote projecten wordt er natuurlijk ook nog steeds opgeruimd en gesnoeid. Igor & Orysia en de kinderen zijn er regelmatig druk mee.

2021 DIVERS

september 2019

  • Dak Vervangen

Het dak gaat eraf!

De ontwikkelingen in Nova Oekraïna gaan hard. Na ons bezoek is besloten dat het dak snel moet worden vervangen. Inmiddels is een en ander in gang gezet. Zie het verslag op de pagina van Dim Dirk Jana voor een gedetailleerd foto-verslag.

 

Schoonmaken en opruimen

Na de aankoop van de locatie hebben ze niet stilgezeten in Nova Oekraïnka. Er wordt geruimd, gekapt en gesnoeid.

2019-2020

mei 2019

Op bezoek in Nova Oekraïnka

We brengen met een groot deel van het bestuur een bezoek aan Rivne om daar diverse projecten te bezoeken. Natuurlijk gaan we ook naar Nova Oekraïnka om de locatie te bezoeken en met eigen ogen te zien wat er nodig is om hier een mooi project van te maken.

De locatie is uiterst geschikt maar de gebouwen moeten nog wel een grote renovatie ondergaan. We hopen met een gedegen renovatie hier een duurzaam gebouw te hebben waar we samen de toekomst mee in kunnen.

 

De aankoop

De ontwikkelingen gingen snel nadat Pastor Viktor ons vorig jaar de foto’s liet zien. Allereerst is een lokale stichting opgericht bij de betreffende instanties. Inmiddels heeft de veiling plaatsgevonden, een zenuwslopende dag.

Maar….. we hebben de locatie kunnen aankopen binnen het beschikbare bedrag. Nog even en dan kunnen we aan de slag!

februari 2019

november 2018

We hebben een plan en we hebben zicht op een locatie

Tijdens zijn bezoek aan Nederland vanwege ons 10-jarig jubileum, laat Pastor Viktor ons de foto’s zien van een vervallen ziekenhuislocatie in Nova Oekraïnka. Ernaast woont een familie die al meer dan 24 pleegkinderen heeft opgevangen én die enthousiast zijn voor het idee van de zorgboerderij. Een mooie locatie én lokale betrokkenheid. Dat was wat we nodig hebben!

We besluiten de foto’s te delen tijdens het jubileum en er vol voor te gaan!