Details

Algehele ondersteuning welzijn patiënten.

Dr Alexandr (hoofd afdeling mannen)

Dr. Lludmyla (hoofd afdeling vrouwen)

Viktor Zaychuk (coördineert ter plaatse)

oktober 2011

Dit betreft een doorlopend project

Doel is om een bedrag van circa 100 euro per maand aan dit project te besteden. Soms voor de regelmatige extra’s voor bij de maaltijd en soms voor grotere aanschaffingen. Bij grotere investeringen wordt een specifieke actie gestart. Zo nodig wordt geld uit de algemene giften besteed.

We ontvangen voor dit doel specifieke giften en daarnaast wordt uit de algemene giften jaarlijks een bedrag aan dit doel toegekend,

Zo nodig worden specifieke acties gestart.

Mental Hospital Ostrig

In Ostrig, op zo’n 50 kilometer van Rivne, in het westen van Oekraïne, ligt het Regional Psychiatric Hospital Ostrig (Ostroh). Hier staat een groep stenen gebouwen waarvan wij zouden zeggen dat ze rijp zijn voor de sloop, de treurigheid druipt er  vanaf. Deze gebouwen vormen samen het Ostrig Regionaal Psychiatrisch Ziekenhuis. Het ziekenhuis bestaat uit circa 10 verschillende afdelingen.

Via pastor Viktor (onze contactpersoon ter plaatse) uit Rivne geeft Local Care al geruime tijd financiële ondersteuning aan één van de mannenafdelingen en sinds kort ook aan één van de vrouwenafdelingen.

Pastor Viktor komt hier al vele jaren bijna wekelijks op bezoek en vrijwel altijd brengt hij wat lekkers mee voor de mannen die daar gehuisvest zijn. Local Care ondersteunt hem hierin.

Foto’s

ACTIE:  bedden voor Ostrig

Dr. Lyudmila liet een noodkreet horen via Pastor Viktor. De bedden van de vrouwenafdeling (circa 45 patienten) zijn in zeer slechte staat.

De overheid financiert personeel, huisvesting en een minimale vergoeding per cliënt (ca €1,00 per dag) voor voeding en medicatie. Alleen de minimale zaken kunnen daarvan worden aangeschaft, voor kleding, toiletartikelen  is dit al onvoldoende. Een grote investering in inventaris is al helemaal niet aan de orde. Daarvoor zijn dergelijke instellingen afhankelijk van liefdadigheid.

Local Care is een actie gestart om de gehele afdeling van nieuwe bedden te voorzien. HELPT JE MEE?

Wat hebben we nodig?

Een bed, compleet met matras en beddengoed kost 190 euro. Voor 45 bedden inclusief 450 euro voor transportkosten komt onze begroting uit op 9.000 euro

Wat hebben we al?

Vanuit een vermogensfonds hebben we al een toezegging van 3.500 euro. Daarnaast kregen we voor dit doel een gift van de Protestantse wijkgemeente Emmaus (opbrengst ijzer) van 1.000 euro. Hiermee zijn we al een eind op weg.

De meest actuele stand van dit project houden we bij op onze homepagina.

Laatste nieuwsberichten

12-2022 Uitdelen schoenendozen

december 14th, 2022|

De eerste ‘Kerst’ schoenendozen en sportschoenen zijn door Viktor Zaychuk uitgedeeld in de Mental Clinic in Ostrig aan gewonde soldaten (die daar nu worden verpleegd) en op de psychiatrie. Ook naar  het algemene ziekenhuis van Rivne zijn kleding en ‘Kerst’ schoenendozen gebracht voor gewonde soldaten. Viktor vertelt dat er inmiddels 120 soldaten blij gemaakt zijn. ‘Good idea’ schreef hij. Uit privacy overwegingen kunnen we de foto’s niet publiceren, maar er waren vele blije, verraste mannen!

2022-02 Oorlog in Oekraïne

februari 24th, 2022|

Helaas geen optimistisch bericht vandaag. De situatie in Oekraïne is zeer zorgelijk. Viktor is erg ongerust en voedsel en water is al ingeslagen. Een eerste gezin is al opgevangen in de Ark. Vanwege cyberaanvallen is het niet duidelijk of het bancaire systeem nog werkt. We hebben regelmatig contact met Viktor en steunen hem waar we kunnen.

2022-02 De nieuwe bedden zijn in gebruik

februari 3rd, 2022|

De bedden staan op hun plek en de vrouwen van het Mental Hospital zijn er erg blij mee. Nina poseert in het midden en laat de bedden met heerlijke matrassen zien. Wat een verschil met de versleten matrassen van enkele centimeters en kapotte spiraalbodems van eerder. Een mooie stap voorwaarts in het welzijn van deze dames. Dank aan alle sponsoren voor de hulp in dit project, dankzij uw steun hebben we 45 bedden kunnen vervangen en is het leven van 45 patiënten in Ostrig aanzienlijk verbeterd.

2021-08 Transport

augustus 12th, 2021|

Op 11 augustus kwam Pastor Viktor met zijn truck naar Nederland. Een prachtige donatie van 8 pallets met medische hulpmiddelen, meer dan 100 zakken kleding en divers klein meubilair werd ingeladen. De mannenkleding gaat vooral naar de klinieken in Rivne en Ostrig. De mannen kunnen goed nieuwe en warme kleding gebruiken! De pallets medische hulpmiddelen worden met behulp van het ziekenhuis in Rivne verdeeld onder diverse ziekenhuizen. En natuurlijk hebben we ook wat meegegeven voor Sofia en Maxim.