Nieuws2022-03-03T15:22:51+02:00

NIEUWS EN ACTIVITEITEN

03-2023 Veilig aangekomen

Het transport is weer veilig aangekomen in Rivne. Ook daar zijn veel handen door vrijwilligers uitgestoken om de vrachtwagen uit te laden. Het pakket speciale verzorgingsmiddelen voor Sofia en Sascha is ook op de plaats van bestemming aangekomen. Twee scholen zijn enorm blij gemaakt met de schoolmeubelen.

03-2023

Er is weer een transport vertrokken naar Oekraïne. Dit keer met meubels, schoolmeubilair (geschonken door basisschool Trinoom uit Barendrecht) en pallets met levensmiddelen. Dankzij de inzet van de helpers bij het laden en de gulle gevers is het allemaal gelukt!

02-2023 Het gaat goed met Maxim

Sinds het bezoek aan onze projecten in Oekraïne in mei 2019 ondersteunen we Orysia en Igor (zijn pleegouders) om de kosten voor de medicatie van Maxim te kunnen dragen. Zie ook de pagina over Maxim bij projecten. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het ondanks alles goed gaat met hem.

02-2023 Vierde transport naar Rivne

We verwachten dat we eind februari, begin maart weer een transport kunnen verzorgen naar Rivne. Er zullen dan veel meubels meegaan voor Dim Dirk Jana. Die staan al in de opslag. Verder zullen er vooral dekbedden en dekens en voedsel meegaan! Er wordt nog steeds voedsel uitgedeeld door Viktor Zaychuk (onze contactpersoon aldaar).

02-2023 Voortgang Dim Dirk Jana

Ondanks alles wordt er nog steeds hard gewerkt aan de zorgboerderij. Een van de generatoren is nu daar in gebruik. Super dat we die vorig jaar konden aanschaffen dankzij de doneer-actie.

12-2022 Uitdelen schoenendozen

De eerste ‘Kerst’ schoenendozen en sportschoenen zijn door Viktor Zaychuk uitgedeeld in de Mental Clinic in Ostrig aan gewonde soldaten (die daar nu worden verpleegd) en op de psychiatrie. Ook naar  het algemene ziekenhuis van Rivne zijn kleding en ‘Kerst’ schoenendozen gebracht voor gewonde soldaten. Viktor vertelt dat er inmiddels 120 soldaten blij gemaakt zijn. ‘Good idea’ schreef hij. Uit privacy overwegingen kunnen we de foto’s niet publiceren, maar er waren vele blije, verraste mannen!

12-2022 Derde hulptransport vertrokken

Op 2 december 2022 is het derde transport met hulpgoederen vertrokken naar Rivne, Oekraïne. Alle ingezamelde dekens en tweedehands kleding zijn ingeladen. Evenals ca 300 gevulde schoenendozen, een verrassing voor gewonde soldaten in de ziekenhuizen in Rivne. De schoenendoos-actie werd ook door de Beatrixschool in Bodegraven en basisschool De Tamboerijn uit Alphen a/d Rijn ondersteund. Voedsel is ingekocht met hulp van Van Tol Retail in Bodegraven. De firma Kaashoek uit Hazerswoude-Dorp heeft een partij aardappels en uien geschonken. Daarnaast konden dankzij de doneeractie twee generatoren en een kacheltje mee. Naast de genoemde hulpgoederen zijn twee kerkbanken en een piano uit de Ontmoetingskerk in Bodegraven meegegaan voor de zorgboerderij Dim Dirk Jana, waar vluchtelingen elders uit Oekraïne een onderdak hebben gevonden. De tijdelijke opslag van de goederen is verzorgd door Griffioen Transport in Bodegraven. De oplegger van 13 meter lang was geheel gevuld. Hartelijk dank aan alle gevers en de bedrijven die hun medewerking hebben verleend!

Go to Top