Nieuws2021-08-08T21:01:03+02:00

NIEUWS EN ACTIVITEITEN

2022-01 “Uit ons dak voor onderdak” behaalt een prachtig resultaat

In Mijdrecht heeft de Protestantse Gemeente Mijdrecht vandaag het project “Uit ons dak voor onderdak” afgesloten. Ondanks dat zij door de maatregelen rondom Corona erg veel tegenslag kenden, konden zij aan Marianne een cheque uitreiken van maar liefst €. 21.300. Een korte impressie van het project en bedankje van de betrokkenen in Oekraïne is hier  te zien. Meer lezen over het project?  Kijk dan eens op de pagina van Dim Imeni Dirk Jana.

2021-12 Een groet van Sofia

Weer een berichtje van Sofia en haar ouders, het gaat goed met Sofia, ze staat er zelfverzekerd bij. Ook heeft Sofia nieuws voor ons, als alles goed gaat dan krijgt ze rond februari een broertje of zusje!

2021-12 Nog even en we hebben elektra in Dim Dirk Jana

In Nova Oekraïnka zijn ze aan de aanleg van de elektriciteit begonnen. Na veel papierwerk is het eindelijk zover. We wachten nu alleen nog op de installatie van de elektrameter en dan is alles gereed om de werkzaamheden binnen voort te zetten.

2021-09 Elektra heb je niet zomaar in Oekraïne

Nu de buitenkant van Dim Dirk Jana bijna klaar is, komt de binnenkant aan de beurt. Al maanden worden er voor bereidingen getroffen voor de aanleg van Elektra. Dat is een langdurig proces. Via verschillende instanties moeten papieren worden geregeld waarna je weer naar de volgende instantie wordt verwezen. Pastor Viktor is ongeveer halverwege het proces en heeft al een ordner vol met papieren verzameld. We wensen hem veel succes en sterkte met dit moeizame proces en vertrouwen erop dat het uiteindelijk goed komt. Zodra de elektriciteit is aangesloten kan de bedrading en installatie in Dim Dirk Jana worden aangepakt. Dankzij de steun van Wikkelbedrijf Rijswijk hebben we hiervoor al geld klaarliggen.

2021-08 De wanden van Dim Dirk Jana worden geïsoleerd

De volgende fase voor de verbouw van het pand in Nova Oekraïnka wordt aangepakt:  De wanden worden geïsoleerd en nieuwe deuren worden geplaatst. Eerst wordt de bestaande stuclaag verwijderd en daarna worden er styrofoam platen van 10 cm tegen de wanden geplaatst. Vervolgens gaat daar weer een nieuwe stuclaag overheen. Na deze werkzaamheden is het pand goed geïsoleerd en is de buitenkant klaar. Dan kan de binnenkant beginnen.

Dank aan de Protestantse Gemeente Mijdrecht, dankzij hun inzameling kan dit worden uitgevoerd.

2021-08 Transport

Op 11 augustus kwam Pastor Viktor met zijn truck naar Nederland. Een prachtige donatie van 8 pallets met medische hulpmiddelen, meer dan 100 zakken kleding en divers klein meubilair werd ingeladen. De mannenkleding gaat vooral naar de klinieken in Rivne en Ostrig. De mannen kunnen goed nieuwe en warme kleding gebruiken! De pallets medische hulpmiddelen worden met behulp van het ziekenhuis in Rivne verdeeld onder diverse ziekenhuizen. En natuurlijk hebben we ook wat meegegeven voor Sofia en Maxim.

2021-07 Mijdrecht pakt weer uit

Dim Dirk Jana wijn!
De werkgroep heeft de hand weten te leggen op een mooie partij rode en witte wijn voor een nog mooiere prijs.
Deze rode Cabernet/Shiraz/Merlot wijn en de witte Cabernet/Sauvignon Blanc wijn kosten normaal in de winkel €8,98, maar mogen wij u nu aanbieden voor €7,50!

Bovendien gaat de opbrengst naar ons mooie project!
U kunt de wijn kopen op de woensdagochtend in de Rank als er koffie drinken is. Wel contant betalen dan. Ook kunt u de wijn bestellen bij Diny Schpper, tel: 06-36178462 email: dinyschipper@gmail.com of bij
Erna ter Wee, tel: 06-29016001(na 18.00 uur) e-mail: ernaterwee@outlook.com

Wij zeggen alvast: Proost!!

2021-05 Vliegende start voor “Bedden voor Ostrig”

We kregen een noodkreet via Viktor vanuit Ostrig Mental Hospital. De bedden van de vrouwenafdeling zijn in erbarmelijke staat.

Omdat de patiënten in Ostrig regelmatig een groot deel van de dag op en om het bed doorbrengen, is deze plek voor hun welzijn van groot belang. Echter in de praktijk zien we: dunne matrassen, kapotte spiraalbodems en versleten beddengoed. Mensonterend soms. Vanwege deze noodkreet besloten we een apart project te starten, meer informatie vind je hier.

Tegelijk met het plan om een project te starten, werden we door een vermogensfonds benaderd met de vraag of we hulp konden gebruiken. Het antwoord laat zich raden.

2021-05 Puzzels voor Ostrig

Voor de patiënten in Ostrig is het maken van een puzzel fijn tijdverdrijf. Een complete puzzel wordt met trots getoond én krijgt meteen een plekje aan de wand. Met plezier wordt er aan gewerkt en vervolgens van genoten. Zo krijgt ook de verloving van ons koningspaar een plekje aan de wand in Ostrig!

2021-04 Oekraïne & Corona

De sneeuw is in Nova Oekraïnka weer gesmolten dus tijd om op te ruimen en alles klaar te maken voor de lente. Er wordt gewerkt aan contracten voor de elektra, hopelijk wordt deze snel aangelegd en kan het gastenverblijf al gereed gemaakt worden voor bewoning.

 

Go to Top