Acties2022-01-02T12:49:15+02:00

ACTIES

2022-01 “Uit ons dak voor onderdak” behaalt een prachtig resultaat

In Mijdrecht heeft de Protestantse Gemeente Mijdrecht vandaag het project “Uit ons dak voor onderdak” afgesloten. Ondanks dat zij door de maatregelen rondom Corona erg veel tegenslag kenden, konden zij aan Marianne een cheque uitreiken van maar liefst €. 21.300. Een korte impressie van het project en bedankje van de betrokkenen in Oekraïne is hier  te zien. Meer lezen over het project?  Kijk dan eens op de pagina van Dim Imeni Dirk Jana.

2021-09 Elektra heb je niet zomaar in Oekraïne

Nu de buitenkant van Dim Dirk Jana bijna klaar is, komt de binnenkant aan de beurt. Al maanden worden er voor bereidingen getroffen voor de aanleg van Elektra. Dat is een langdurig proces. Via verschillende instanties moeten papieren worden geregeld waarna je weer naar de volgende instantie wordt verwezen. Pastor Viktor is ongeveer halverwege het proces en heeft al een ordner vol met papieren verzameld. We wensen hem veel succes en sterkte met dit moeizame proces en vertrouwen erop dat het uiteindelijk goed komt. Zodra de elektriciteit is aangesloten kan de bedrading en installatie in Dim Dirk Jana worden aangepakt. Dankzij de steun van Wikkelbedrijf Rijswijk hebben we hiervoor al geld klaarliggen.

2021-07 Mijdrecht pakt weer uit

Dim Dirk Jana wijn!
De werkgroep heeft de hand weten te leggen op een mooie partij rode en witte wijn voor een nog mooiere prijs.
Deze rode Cabernet/Shiraz/Merlot wijn en de witte Cabernet/Sauvignon Blanc wijn kosten normaal in de winkel €8,98, maar mogen wij u nu aanbieden voor €7,50!

Bovendien gaat de opbrengst naar ons mooie project!
U kunt de wijn kopen op de woensdagochtend in de Rank als er koffie drinken is. Wel contant betalen dan. Ook kunt u de wijn bestellen bij Diny Schpper, tel: 06-36178462 email: dinyschipper@gmail.com of bij
Erna ter Wee, tel: 06-29016001(na 18.00 uur) e-mail: ernaterwee@outlook.com

Wij zeggen alvast: Proost!!

2021-05 Vliegende start voor “Bedden voor Ostrig”

We kregen een noodkreet via Viktor vanuit Ostrig Mental Hospital. De bedden van de vrouwenafdeling zijn in erbarmelijke staat.

Omdat de patiënten in Ostrig regelmatig een groot deel van de dag op en om het bed doorbrengen, is deze plek voor hun welzijn van groot belang. Echter in de praktijk zien we: dunne matrassen, kapotte spiraalbodems en versleten beddengoed. Mensonterend soms. Vanwege deze noodkreet besloten we een apart project te starten, meer informatie vind je hier.

Tegelijk met het plan om een project te starten, werden we door een vermogensfonds benaderd met de vraag of we hulp konden gebruiken. Het antwoord laat zich raden.

2021-01 Mijdrecht blikt terug

Het eerste jaar van de actie voor Dim Dirk Jana is zeer succesvol geweest. Er is al meer dan €10.000 ingezameld! Hoe snel werd het model van de zorgboerderij voorzien van 10 dakpannen van €1.000. We genoten van de zorgboom die steeds voller hing en de verkoop van verschillende artikelen via de verkoopkraam.

Het bestuur van Local Care is onder de indruk en dankbaar voor dit enthousiasme.

 

Details

Protestantse Gemeente Mijdrecht

Geld inzamelen voor de vervanging van het dak van Dim Dirk Jana, indien mogelijk ook een bijdrage aan de overige renovatiekosten.

 Protestantse Gemeente Mijdrecht

Werkgroep: Erna ter Wee,  Els de Geest, Jannie Voorwinden, Diny Schipper en Ans Martens

1 januari 2020

31 decenber 2021

Kosten voor vervanging van dak: € 10.000

Uit ons dak voor ONDERDAK

==========================

De Diakonie van PKN Mijdrecht heeft Dim Dirk Jana als buitenlands project gekozen om in de jaren 2020 en 2021 actief geld voor in te zamelen.

Allereerst wordt voor de kosten van de vervanging van het dak gespaard, wanneer dat wordt gehaald, wordt voor de overige kosten van de opbouw van het complex geworven.

Een actieve werkgroep verrast ons telkens weer met nieuwe acties, een geweldige bijdrage voor ons project Dim Dirk Jana!

Vervanging van het dak – doel: € 10.000
Renovatie van het gebouw – doel: € 10.000

Recente berichten

2021-07 Mijdrecht pakt weer uit

Dim Dirk Jana wijn! De werkgroep heeft de hand weten te leggen op een mooie partij rode en witte wijn voor een nog mooiere prijs. Deze rode Cabernet/Shiraz/Merlot wijn en de witte Cabernet/Sauvignon Blanc wijn kosten normaal in de winkel

2021-01 Mijdrecht blikt terug

Het eerste jaar van de actie voor Dim Dirk Jana is zeer succesvol geweest. Er is al meer dan €10.000 ingezameld! Hoe snel werd het model van de zorgboerderij voorzien van 10 dakpannen van €1.000. We genoten van de zorgboom

Details

Stichting Local Care

Een groep van 100 donateurs steunen Sofia met een bijdrage van 2 euro per maand. Samen zorgen zij dat Sofia de noodzakelijke medicatie krijgt.

Sofia zal blijvend medicinale zalf moeten blijven gebruiken. Local Care wil haar zo lang mogelijk blijven ondersteunen maar in ieder geval zolang zij nog in de groeifase is. In die fase is het met name belangrijk dat haar huid soepel is en er geen wondjes ontstaan.

Kosten voor vervanging van dak: € 10.000

Sofia’s club van 100

==========================

Nadat Dirk Jan en Marianne in 2015 kennismaakten met Sofia en haar familie ontstond al snel het idee om een grote club van donateurs om haar heen te verzamelen.

Al snel was het doel bereikt om samen met elkaar de benodigde bijdrage voor de medicatie te kunnen garanderen. Zolang Sofia nog niet is uitgegroeid is het van groot belang dat haar huid zo goed mogelijk wordt behandeld om wondjes en ontstekingen te kunnen voorkomen. Het blijft dus belangrijk dat donateurs zich bij de club van 100 aansluiten. DOE JE OOK MEE?

Aantal Donateurs
Financiële bijdrage

Recente berichten

Onze mensen in Oekraïne: Sofia

Tijdens een bezoek aan Rivne in september 2015 ontmoetten Dirk Jan en Marianne de pasgeboren Sofia en haar ouders. Sofia was toen twee dagen oud en geboren met de ernstige huidziekte ‘Harlekijn-Ichtyosis’. Een ernstige huidziekte waarbij er gemakkelijk beschadigingen ontstaan met

2022-02 Oorlog in Oekraïne

Helaas geen optimistisch bericht vandaag. De situatie in Oekraïne is zeer zorgelijk. Viktor is erg ongerust en voedsel en water is al ingeslagen. Een eerste gezin is al opgevangen in de Ark. Vanwege cyberaanvallen is het niet duidelijk of het

Details

Stichting Local Care

45 nieuwe bedden (inclusief beddengoed) voor de vrouwenafdeling

1 mei 2021

31 december 2021

Kosten per bed:

€  100  bed

€    50  matras

€    40  beddengoed (hoes, zijl en kussen)

€  190  TOTAAL per bed x 45 =  € 8.550

kosten vervoer                                   €    450

TOTAAL PROJECT                            €  9.000

Nieuwe bedden voor Ostrig

==========================

Dr. Lyudmila liet een noodkreet horen via Pastor Viktor. De bedden van de vrouwenafdeling (circa 45 patienten) zijn in zeer slechte staat.

De overheid financiert personeel, huisvesting en een minimale vergoeding per cliënt (ca €1,00 per dag) voor voeding en medicatie. Alleen de minimale zaken kunnen daarvan worden aangeschaft, voor kleding, toiletartikelen  is dit al onvoldoende. Een grote investering in inventaris is al helemaal niet aan de orde. Daarvoor zijn dergelijke instellingen afhankelijk van liefdadigheid.

Local Care is een actie gestart om de gehele afdeling van nieuwe bedden te voorzien. HELPT JE MEE?

Projectstand : 61%

Recente berichten

2022-02 De nieuwe bedden zijn in gebruik

De bedden staan op hun plek en de vrouwen van het Mental Hospital zijn er erg blij mee. Nina poseert in het midden en laat de bedden met heerlijke matrassen zien. Wat een verschil met de versleten matrassen van enkele centimeters

2022-01 De nieuwe bedden voor Ostrig worden opgehaald

Viktor heeft de bedden voor de vrouwenafdeling van het Mental Hospital opgehaald uit zuid-Oekraïne. Een lange reis maar met een mooi doel. De vrouwen kijken er naar uit dat hun oude en versleten bedden worden vervangen. De mannen van de afdeling

Go to Top